Chris van de Adem Academy

Chris werkte na zijn studie bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam voor bijna 10 jaar als inspanningsfysioloog in het professionele voetbal (o.a. Ajax, AZ & Feyenoord).

Toen hij in 2018 zelf te maken kreeg met acuut reumatische ontstekingen en de zware reuma medicatie niet aansloeg, gooide hij het roer volledig om. Chris ging aan de slag met het verbeteren van zijn immuunsysteem. Hij veranderde zijn voedingspatroon en startte een dagelijkse routine met ademhalingsoefeningen, koud water zwemmen en yoga.

Tijdens deze periode heeft hij mogen ervaren dat het immuunsysteem ook voor een groot deel beïnvloed wordt door onze emoties. Zo kunnen geblokkeerde emoties er bijvoorbeeld voor zorgen dat ons lichaam uit balans raakt en het immuunsysteem zich tegen zichzelf keert. Dit kan leiden tot psychosomatische klachten of zoals bij Chris zelfs tot een chronische ontstekingen.

Chris is een enorm bevlogen en inspirerende trainer die als ervaringsdeskundige zijn kennis op het gebied van fysiologie en mentaal-emotionele gezondheid met heel veel plezier weet over te brengen.

Direct contact met Adem Academy

Meer weten over Adem Academy?

Het platform voor inspirerende ademsessies, ijsbad workshops, bedrijfsevents én retraites met een focus op gezondheid, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Logo Adem Academy

Start vandaag nog samen met Refind en breng de balans terug in je leven

Samen brengen we de balans in je leven terug zodat je alles weer aan kan. Of dat nou gerelateerd is aan relaties, werk, een dosering-probleem of een trauma; wij helpen jou.