Ons kernteam bestaat uit ervaren gesprekspartners

Door het samenbrengen van ervaren gesprekspartners, coaches, trainers en ervaring-deskundigen zijn wij in staat om op elk niveau een behandeltraject samen te stellen dat aansluit bij jouw wensen.

Ons kern-team bestaat uit 5 professionals met elk een eigen discipline en specialiteit. Naast ons kern-team maken wij gebruik van geselecteerde partners, om zodoende de meeste flexibiliteit te kunnen bieden dat het beste aansluit bij waar jij naar op zoek bent.

We stellen ons kern-team graag aan je voor!

Bani da Lima Ahrendt

Gesprekspartner en herstelcoach

Bani da Lima Ahrendt
Nuis, 1955
“Het vergt moed om te erkennen dat je een probleem hebt; het biedt hoop op een gezond en waardevol leven.”

Na een studie aan de Hazelden Betty Ford Graduate School of Addiction Studies in Minnesota (VS) heb ik in 2007 een verslavingsbehandelcentrum in Amsterdam mogen opzetten. Sindsdien heb ik talloze cliënten uit het hele land mogen ontmoeten die zich aangemeld hebben voor een behandeling die hen leidt tot een leven in herstel.

De uitgangspunten eerlijkheid (i.e. vertellen wat er echt aan de hand is), openheid (i.e. openstaan voor hulp, in welke vorm dan ook), bereidwilligheid (i.e. bereidheid om te veranderen, om te kiezen voor een andere manier van leven) en het creëren van verbondenheid (gezonde relaties met jezelf en anderen zijn essentieel) vormden de kern van het totale behandelaanbod en elk lid van het behandelteam droeg deze dan ook uit in de manier van werken.

Diezelfde principes zijn nog steeds de leidraad in hetgeen ik doe. Of het nu gaat om lesgeven aan (toekomstige) hulpverleners als hoofddocent bij Elsden Training of om het begeleiden/coachen van mensen in hun herstelproces bij Refind.

Voor de meeste cliënten is het een spannende en zeer zeker geen gemakkelijk proces. Voor allen is het een ontdekkingsreis: een zoektocht naar wat wérkelijk van belang en waardevol is in het leven; het bewandelen van een pad dat leidt naar wie iemand werkelijk is.

Cliënten die in actieve verslaving zich eenzaam en geïsoleerd voelen, beginnen in te zien dat een gezonde relatie met zichzelf en met anderen uiteindelijk datgene oplevert waar zo lang naar is verlangd: een leven in balans, een leven samen met anderen, een betekenisvol leven, een succesvol leven.

Ik vind het van belang om te spreken van “iemand met een verslaving”. Liever nog leg ik mijn huidige cliënten voor dat ze een aandoening hebben die hen “kaapt” en doet “vluchten” in gebruik van middelen of hen doet gedragen zoals ze dat eigenlijk niet willen.

Ik help mijn cliënten inzien dat ze het waard zijn om een leven te leiden waarin ze iets te bieden hebben vanuit de inzet van hun persoonlijke kwaliteiten.

Mijn doel is hoop geven. Hoop op een leven waarin cliënten (weer) gezonde relaties hebben met zichzelf en hun omgeving; een leven waarin ze (weer) zelf de verantwoordelijk kunnen nemen voor hun keuzes. Kortom, hoop op een leven in herstel.

Ten slotte. Veel mensen hebben een mening of zelfs een oordeel over verslaving. Weinigen weten te vertellen over herstel: een leven zonder gebruik van middelen of ander ongezond gedrag, maar mét een gezonde, herstelde relatie met zichzelf en met anderen. Weinigen spreken over het doorbreken van isolement en eenzaamheid door juist verbondenheid te creëren. Intussen zijn duizenden mensen in ons land die “in herstel’ zijn. En dat aantal groeit jaarlijks, maandelijks; ja, zelfs dagelijks. Het is een ontwikkeling die hopelijk ook het stigma rondom deze chronische en progressieve kwetsbaarheid doorbreekt.

Met een gesprekspartner die op jouw niveau zit, vind je de balans terug

Wj begrijpen waar jij tegenaan loopt, wat je problemen zijn en hoe wij jou kunnen helpen om hier mee om te gaan.

Refind Yourself zorgt ervoor dat jij de regie weer pakt in jouw eigen leven.

Ingeborg Smal

Gesprekspartner, mediator en trainer

Ingeborg Smal
Bergen op Zoom, 1965

Ik ben Ingeborg Smal, geboren in 1965. Na een enerverend en boeiend leven als rechter bij de rechtbank Amsterdam en Arnhem heb ik het roer omgegooid. Ik heb diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van mijn persoonlijke ontwikkeling en heb inmiddels 10 jaar ervaring als coach, trainer en mediator.

Ik geloof dat je alles al in je hebt om je doelen te bereiken, het enige wat nog in de weg staat zijn je eigen belemmeringen.

Ik help je als coach inzicht te krijgen in wie je echt bent, waarom je doet wat je doet, waar dat vandaan komt en welke invloed je hebt om het te veranderen, allemaal zaken die ik ook zelf doorlopen heb en nog steeds doorloop.

Hoogwaardige zorg met absolute discretie

Of je nou een DJ bent, een hooggeplaatste functie bekleed in de muziekindustrie of een multinational aanstuurt; onze gesprekspartners en coaches zijn in staat om op jouw niveau te sparren en te spreken. Ons doel is blijvend herstel met de juiste balans in je leven.

Fleur van Deventer

Hypnotherapeut

Fleur van Deventer
Schiedam, 1985
“Be yourself, everyone else is already taken.”

Ik ben Fleur van Deventer. Mij kalm voelen, mijn leven creëren in plaats van te voelen dat het leven mij overkwam, bevredigende relaties met anderen hebben en het hebben van meer plezier. Dit is waar ik jaren naar verlangde. Het leek niet mogelijk of alleen beschikbaar voor anderen. Tot ik besloot echt in de spiegel te kijken.

Ik had een relatie, een fijn huis, een baan, ging op vakantie, leuke vrienden, familie. Het klopte dus wel. Maar ik voelde dat er meer moest zijn; echt genieten van het leven op een dieper niveau. Ik was op zoek naar rust, betekenis en verbinding. En ik had geen idee hoe ik daar moest komen, hoewel ik al mijn master in psychologie had en als psycholoog werkte.

Mijn transformationele verschuiving begon in 2015. Nou, eigenlijk werd ik gedwongen om te veranderen. Ik stopte met werken, omdat ik depressief/opgebrand was (geef het een naam). Bovendien overleed een half jaar later mijn broer. Ik werd de diepte in gesleurd. Ik kon me nergens verstoppen. Ik moest mezelf onder ogen zien, het leven, de dood, de zin van het leven. En hoewel ik mij alleen en gestresst voelde meer dan ooit tevoren, was het het begin van mijn grote verandering.

Van ervaring-deskundige tot professional in de private zorg

Ons uitgebreide professionele netwerk maakt het mogelijk om exact de juiste gesprekspartner of ervaring-deskundige te vinden die aansluit bij jouw wensen en een match is op elk niveau. Samen gaan jullie het behandeltraject in waarbij discretie gegarandeerd is.

Miriam Diekman
Bestuurder en gesprekspartner

Miriam Diekman
Baarn, 1964
"Word weer de architect van je eigen leven."

Het belangrijkste voor mij is het moederschap, inmiddels van volwassen kinderen. Dit heb ik altijd gecombineerd met een vol werkend leven; als ondernemer, initiator, verbinder en/of kartrekker binnen een bedrijf. Op zeer divers vlak, van de autosport tot de zorg en alles wat daar tussen zit. Met veel succes en ook momenten die waardevolle inzichten opleverden als het even niet liep zoals ik in eerste instantie beoogd had. Van wond naar wonder.

Mijn zoektocht naar zingeving begon al op zeer jonge leeftijd, immer met beide benen stevig op de grond. Inmiddels ben ik talloze boeken en cursussen verder. De begrijpelijkheid en hanteerbaarheid van het leven waarin voor mij gemoedsrust, zelfwaardering en verbondenheid centraal staan hebben mij geleerd dat we altijd zelf keuzes kunnen maken, feitelijk de architect van ons eigen leven zijn en mijn ervaringen deel ik graag om anderen op hun pad te helpen.

Ervaringsdeskundige

Ik ben naaste geweest van een verslaafde man, dit leerde mij veel over verslaving en heeft mij uiteindelijk via jarenlang verslavingszorg (en nog steeds) naar Refind Yourself geleid. Als de verslaving wegvalt komen er veelal andere problemen naar boven; financieel, emotioneel, relationeel. Niet alleen bij de verslaafde maar ook bij de naaste, de partner, ouders of kinderen.

Maar je hoeft natuurlijk niet met een verslaving geconfronteerd te worden om bij Refind Yourself terecht te komen.

Mijn kwaliteiten

Refind biedt geen zorg maar “ontzorgt”. Mijn kwaliteit binnen Refind is het ontzorgen; luisteren, inventariseren, helder communiceren en op zoek gaan naar een oplossing, out of the box denkend; er is altijd een weg. Dit doe ik tijdens de check-in gesprekken. Waar loop jij vast? Wat hebben wij jou te bieden?

Een gesprekspartner ben ik voor naasten van verslaafden, ouders, partners en kinderen. Eén gesprek volstaat veelal en duurt zolang als nodig is. Opvolging vindt via telefoon en app plaats, maar wil je vaker komen dan kan dat natuurlijk.

Ook begeleid ik graag jongeren die vastlopen; die problemen thuis hebben, studie- en/of prestatiestress, moeite met de uitdagingen van het leven. Ik kan je helpen om het juiste pad terug te vinden als je de weg kwijt bent en loop graag even naast je.

Joachim Kaarsgaren

Psychosociaal Therapeut, Coach, Ondernemer, Vader

Joachim Kaarsgaren
Hilversum, 1962
"Geloof in die ene reden waarom het wel kan."

Mijn naam is Joachim Kaarsgaren.

Ik ben vader van inmiddels vier volwassen kinderen. Het grootste deel van mijn werkzame leven ben ik actief als ondernemer in het zakenleven. De focus ligt hierbij vooral op het gebied van ICT en Zorg.

Vanuit mijn passie voor mensen heb ik daarnaast de opleiding tot Psychosociaal Therapeut gevolgd.

Het leven kan harde tikken uitdelen, ik weet dat uit eigen ervaring, maar het kan ook zijn dat je om redenen zelf bepaalde afslagen neemt. In beide gevallen kan het ertoe leiden dat je weggaat van wie je van oorsprong bent.

Als dit je in de weg gaat staan dan is goed om in gesprekken met mensen te ontdekken wat je beweegt, hoe je over jezelf denkt, waar je op vastloopt, waar je verlies zit, waar je jezelf bent kwijtgeraakt, wat houd je tegen om tot verandering te komen? Vanuit welke invalshoek dan ook.

Het is prachtig om een tijd mee te mogen lopen in iemands leven in het proces om weer terug te keren naar hoe je als mens uiteindelijk bedoeld bent.

Ons team staat voor je klaar

Wacht niet langer en neem nu contact op met ons team om een intake gesprek te plannen. Er zijn geen wachtlijsten; je kan direct aan de slag.

Kom langs in Bussum, bel of e-mail ons.